Dubbel besparen met solar rolluiken in Arendonk

Rolluiken & vliegenramen
Arendonk

De plaatsing van deze vier GLR 42 Solar rolluiken bij een klant in Arendonk geeft ons een goed gevoel. Waarom? Omdat ze een ook dubbele besparingen oplevert: voor zowel de klant als het milieu.

Dubbele besparing

Deze realisatie staat namelijk garant voor twee belangrijke voordelen op het gebied van energiebesparing. Ten eerste zorgt het geïntegreerde zonnepaneel ervoor dat er geen elektriciteit van het net gehaald hoeft te worden om de rolluiken op- en neer te laten gaan. Dit betekent dat de klant profiteert van lagere elektriciteitskosten en tegelijkertijd bijdraagt aan duurzaamheid door minder afhankelijk te zijn van traditionele energiebronnen.

Ten tweede hebben de rolluiken zelf een isolerende werking, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen voor deze woning. Het verminderde warmteverlies betekent dat er minder gestookt hoeft te worden om een comfortabel binnenklimaat te behouden.

Onderschatte isolatiewaarde

Het is opmerkelijk dat de isolatiewaarde van rolluiken vaak nog onderschat wordt. Zelfs bij ramen met enkelvoudig glas kan het warmteverlies met maar liefst 36 tot 40 procent worden verminderd door het plaatsen van rolluiken en/of rolgordijnen. Ook in situaties met andere glastypen, zoals dubbel, dubbel HR of dubbel HR++, dragen rolluiken bij aan energiebesparing door het beperken van warmteverlies.


Automatisatie voor nog effectievere besparingen

De keuze voor automatisatie van de rolluiken, zoals in het geval is bij deze klant, maakt de besparingen nog effectiever en interessanter. Met behulp van de TaHoma switch van Somfy kunnen de rolluiken op gezette tijden automatisch omhoog of omlaag gaan, zelfs wanneer de bewoner niet thuis is.

Bovendien biedt de bijbehorende TaHoma-app volledige controle over deze energiezuinige toevoeging aan het huis. Gebruikers kunnen zelfs scènes instellen die zijn afgestemd op specifieke tijdstippen van de dag, zoals zonsondergang of schemering. Dit geeft de bewoner optimale flexibiliteit en gebruiksgemak bij het beheren van hun rolluiken.

Als u geïnteresseerd bent in het verbeteren van uw energie-efficiëntie en besparingen wilt realiseren, overweeg dan ook de installatie van solar rolluiken. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.