Energiezuinig en comfortabel koelen: de kracht van Brustor B1100 ZIP screens

Screens
Arendonk

In deze nieuwbouwwoning in Arendonk zorgt de zuidelijk georiënteerde raam voor een uitdaging tijdens de zomermaanden. De hoge isolatiegraad van deze moderne woning, net als bij vele andere recente of gerenoveerde woningen, maakt dat warmte die zich binnen opbouwt moeilijk kan ontsnappen. Dit fenomeen, ook wel oververhitting genoemd, kan echter op een eenvoudige en ecologische manier worden aangepakt.

De oplossing ligt in het creëren van schaduw voor de raam, en daar spelen zonneluifels en vooral screens een cruciale rol. In dit geval werden twee gekoppelde Brustor B1100 zonnescreens geplaatst, zodat ze met éénzelfde druk op de knop naar boven en beneden gaan. In tegenstelling tot energieverslindende airco's of waterpompen, bieden deze types van zonwering een passieve manier om de binnentemperatuur in de zomer met enkele graden te verlagen.

Comfortabele binnentemperaturen

Het resultaat is een aanzienlijke verbetering in comfort, zonder negatieve impact op het milieu of de portemonnee. De bewoners kunnen nu genieten van een aangenaam binnenklimaat, zonder overmatig energieverbruik. Bovendien dragen de zonneluifels bij aan de duurzaamheid van de woning, door de warmte buiten te houden en zo de energievraag voor koeling te beperken.

Minimale voetafdruk

De keuze voor deze gekoppelde Brustor B1100 screens was voor dit gezin dan ook een logische stap in het streven naar een energiezuinige en comfortabele woning. Deze screens bieden nu een efficiënte en betrouwbare oplossing voor de uitdaging van oververhitting tijdens de zomermaanden.

In een tijd waarin duurzaamheid en energiebesparing steeds belangrijker worden, is dit project een mooi voorbeeld van hoe eenvoudige, maar doeltreffende maatregelen kunnen bijdragen aan een comfortabele en milieuvriendelijke woonomgeving. Met de juiste keuzes kunnen bewoners genieten van een aangenaam binnenklimaat, zonder hun ecologische voetafdruk te vergroten.