Installatiegemak overtuigt voor rolluiken op zonne-energie in Retie

Rolluiken & vliegenramen
Retie

Voor dit project in Retie maakten onze klanten een zeer bewuste - en overigens gemakkelijke - keuze voor een installatie zonder gedoe. Automatische rolluiken op zonne-energie van GLR blinken overigens niet alleen uit in functionaliteit, maar dragen ook bij aan een milieuvriendelijke levensstijl.


Milieuvriendelijkheid als belangrijk argument

Een vaak aangewend argument voor het selecteren van rolluiken op zonne-energie is nochtans hun milieuvriendelijkheid. Door gebruik te maken van zonne-energie verbruiken deze rolluiken minder elektriciteit, wat bijdraagt aan de verkleining van de ecologische voetafdruk van een gebouw. Dit maakt ze tot een duurzame keuze die naadloos past in de groeiende behoefte aan milieubewustzijn.


Controle over zonlicht en warmte

Naast hun eigen energie-efficiƫntie bieden rolluiken op zonne-energie ook een ander ecologisch voordeel. Rolluiken geven je namelijk nog steeds volledige controle over de hoeveelheid zonlicht die je woning binnendringt en de hoeveelheid warmte die je woning verlaat. Hierdoor verminderen ze de behoefte aan airconditioning in de zomer en verwarming in de winter. De isolerende voordelen van rolluiken in de koude wintermaanden zijn niet te onderschatten. In woningen met enkelvoudig glas kunnen ze de energiekosten tot 40% doen dalen. Maar ook tijdens de zomermaanden betekenen ze aanzienlijke energiebesparingen en een comfortabeler binnenklimaat.


Eenvoudige installatie zonder bedrading

Toch vielen deze klanten in de eerste plaats voor een eenvoudige installatie van GLR rolluiken op zonne-energie. Doordat ze geen bedrading of elektrische aansluitingen vereisen, is het plaatsen ervan geen gedoe met bijkomende boor- en breekwerken binnenin de woning. Hierdoor zijn ze niet alleen aantrekkelijk voor nieuwbouwprojecten, maar vooral ook voor bestaande gebouwen waar bedrading problematisch of kostbaar kan zijn.


Handige smartphone-bediening

En uiteraard zijn deze rolluiken via de TaHoma Switch toepassing van Somfy ook perfect bedien- en programmeerbaar via de smartphone. Volautomatisch, dus. Net zoals je gordijnen, screens, garagepoort, verlichting en beveiligingscamera's kan je ze perfect aansturen vanuit een handige app. Ook wanneer je niet thuis bent.